• Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Gratis retourneren
  • Damesmode in maat 36-48
  • Gemiddelde klantbeoordeling 8,8
Terug naar overzicht

Samen in beweging: 5 leuke activiteiten om te doen met vriendinnen

Bewegen is leuk, gezond en ook nog eens gezellig als je het samen met vriendinnen kan doen. Nu de herfst officieel in aantocht is dalen de temperaturen en is het ’s avonds eerder donker. Dat kan het moeilijker maken om het huis uit te gaan en te bewegen.

Om jou te motiveren en inspireren zetten we onze 5 favoriete activiteiten voor je op een rijtje. Leuk om te doen als vriendinnenuitje!


Wandelen

Wandelen is de meest toegankelijke manier van bewegen! Je hebt er niets anders voor nodig dan een paar fijne schoenen, al is comfortabel zittende kleding altijd fijn meegenomen. Je kunt jouw wandelingen precies inrichten zoals jij dat wilt. Loop jij het liefst samen met je partner, vriendin of luister je liever naar een podcast of je favoriete muziek onderweg?

Als je jouw wandelingen naar een hoger niveau wilt tillen kan het leuk zijn om mooie routes uit te zoeken. Zo bieden de ANWB en NS beide prachtige, veelal gratis, routes in alle provincies en voor alle niveaus en afstanden. Ook heb je in Nederland het Pieterpad: een route van bijna 500 kilometer die reikt van Groningen tot aan Zuid-Limburg. Je kunt de route in verschillende etappes lopen op moment die je zelf kiest. Aanrader!
Bodybalance

Bij deze groepsles beweeg je op muziek en staat ontspanning centraal. Het is een mix van yoga, tai chi en pilates waarbij het tempo van de oefeningen is laag. Daardoor werk je vanuit rust aan je ademhaling, flexibiliteit, concentratie maar ook statische kracht en meditatie. In deze les maken de vele stretches en poses je gewrichten en spieren soepel. Met aanvullende krachtoefeningen voor je belangrijkste spiergroepen verbeter je jouw lichaamshouding.

Bodybalance wordt gegeven in de meeste sportscholen zoals Fit For Free en Basic Fit, maar grote kans dat ook je lokale sportschool deze fijne les aanbiedt.


Dansen

Dansen is dé perfecte work-out waarbij je actief bezig bent en plezier maakt. Afhankelijk van je muzieksmaak en dansvoorkeur kun je kiezen voor danslessen op een dansschool of in de sportclub. Zo heb je stijlen als salsadansen en stijldansen, maar je kunt ook kiezen voor hiphop of streetdance.

Houd je van bewegen op muziek maar is een echte dansles niet jouw ding? Work-outs als zumba, sh’bam en dance special worden gegeven in de meeste sportscholen en zijn een goed alternatief om actief bezig te zijn op muziek.
Yoga

Naast een goede manier om te bewegen is yoga een hindoeïstische filosofie en manier van leven. Yogalessen zoals we die in het westen kennen focussen zich vooral op de fysieke oefeningen om vanuit ontspanning kracht, flexibiliteit, balans en uithoudingsvermogen te trainen. Vanuit verschillende stromingen zijn meerdere soorten yoga ontstaan. Zo heb je bijvoorbeeld hatha-, vinyasa-, ashtanga-, yin- en power yoga. Stuk voor stuk kennen de varianten eigen technieken die jou fitter, sterke en blijer maken.

Doordat yoga zoveel variaties kent zit er voor iedereen wel een favoriet bij. Benieuwd wat voor yogi jij bent? Ga eens op zoek naar een yoga school bij jou in de buurt om te ontdekken welke vorm van yoga bij jou past.


Fietsen

Feit: Nederlanders fietsen in totaal zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Per persoon is dat ruim 880 kilometer verdeeld over zo’n 250 tot 300 ritten. En dat is heel goed als je bedenkt dat het niet alleen een duurzame, maar tegelijkertijd ook een sportieve keuze is.

Nu pakken we de fiets al snel enkel als vervoermiddel om van A naar B te komen. Toch kun je ook op de fiets geweldige routes rijden terwijl je ondertussen actief bezig bent. Een voordeel van fietsen is dat, net zoals bij wandelen, het helemaal gratis is en je kunt gaan wanneer jij dat wilt. Laat je inspireren door de websites van Nederland Fietsland en ANWB voor prachtige routes met afstanden voor elk niveau!Beweeg in onze nieuwe activewear collectie:


Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verdergaat op de website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk het cookiebeleid.