• Gratis verzenden vanaf €75
  • Gratis retourneren
  • Dameskleding maat 36 t/m 48
  • Gemiddelde klantbeoordeling 8,7

Maattabel

Vind hier de juiste maat. 

 ogen

Waarom is het belangrijk om de juiste maat te vinden?

Als je niet de juiste kledingmaat draagt, dan valt het betreffende kledingstuk minder mooi. Bovendien, je voelt je ook minder prettig in kleding dat niet goed of lekker zit. Daarom is het belangrijk om te weten welke kledingmaat je hebt. Op die manier haal je het beste uit jezelf en het kledingstuk!

De juiste maat, hoe vind je die?

De juiste maat vinden is eenvoudig. Dit kan met behulp van een meetlint en onderstaande maattabel. Afhankelijk van het artikel dat je wilt bestellen, zijn er verschillende meetpunten. Bekijk aan de hand van de meetpunten welke maat het beste bij je past. Bij het bepalen van de juiste maat werkt het het beste wanneer er direct op de huid of over aansluitend ondergoed gemeten wordt. Zorg ervoor dat de meetlint niet te strak aangetrokken wordt. Tip: Laat iemand anders je maten opnemen.

Meetpunten

De volgende meetpunten zijn belangrijk voor een goede pasvorm: 

  • Borstmaat; meet waar de borsten het grootst zijn, het liefst met bh
  • Taillemaat; meet over het slankste gedeelte van de taille
  • Heupmaat; meet over het punt waar de heupen het breedst zijn 


Maat*  Borstmaat  Taillemaat  Heupmaat
36 88 73 96
38 90 75 98
40 92 77 100
42 94 79 102
44 97 82 105
46 101 85 108
48 105 88 111

*Maten worden in centimeters weergegeven.


Bestelmaat

Het kan voorkomen dat verschillende lichaamsmaten bij verschillende bestelmaten uitkomen. Neem in dat geval de lichaamsmaat die voor het desbetreffende kledingstuk het belangrijkst is en kies de bijbehorende bestelmaat.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verdergaat op de website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk het cookiebeleid.