• Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Gratis retourneren
  • Damesmode in maat 36-48
  • Gemiddelde klantbeoordeling 8,8
Terug naar overzicht

City Stories: ontdek de mooiste plekken van Tilburg

Niets fijner dan met je vriendinnen struinen door de stad op een zonnige herfstdag. Nieuwe plekken ontdekken en samen genieten. Deze maand lichten we vier fantastische Nederlandse steden uit, elk met unieke historie en hippe hotspots.

Deze week is het de beurt aan de Noord-Brabantse stad Tilburg.

Doen in Tilburg

Spoorpark en Kempentoren

Lange tijd was het Spoorpark een verwaarloosd spoor- en industriegebied, maar dankzij een burgerinitiatief is het sinds 2019 geopend als stadspark. Ondertussen kun je je er uren vermaken dankzij de vele spots om te picnicken, kamperen en sporten. Je vind er bovendien ook hele leuke restaurants én de Kempertoren. Met een hoogte van 35 meter de perfecte plek om uit te kijken over de omgeving. Als je 192 treden bedwingt kun je op een mooie dag van Tilburg tot aan Breda en Hilvarenbeek kijken!


Suppen in de Piushaven

De Piushaven is de grootste stadshaven van Brabant en komt uit het begin van de 20e eeuw. Zodra de eerste zonnestralen doorbreken is de Piushaven the placet to be. Maar ook als het weer niet fantastisch is kun je je hier heel goed vermaken. De sfeer is overal vrolijk en Brabants gezellig met een zachte g. Je kunt er zwemmen, wandelen, roeien en zelfs suppen. Wat je ook kiest, hier is ontspannen het belangrijkste doel.


Bezoek het textielmuseum

Wist je dat Tilburg vroeger een bloeiende textielindustrie had? Je leert alles over de onbekende kant van de Tilburgse geschiedenis in het Textielmuseum. In dit museum vind je een mooie afwisseling tussen hedendaagse beeldende kunst, design en textielverwerking. Bij het museum hoort namelijk het TextielLab, waar verschillende professionals werken aan uiteenlopende textielprojecten.Winkelen in Tilburg

Norah

Kom gezellig winkelen in onze Tilburgse store! Je vind de Norah winkel op het Wagnerplein 116.


Cool Bananas

Bij Cool Bananas ben je aan het goede adres voor leuke cadeaus, originele spelletjes en interessante boeken. Een winkel waar je na uren struinen nog steeds nieuwe producten tegenkomt. Je vind deze gezellige winkel in het centrum aan de Heuvelstraat 130.


Concept Studio Tien

Laat je inspireren in de unieke concept studio Tien: Een plek waar eten, mode en interieur samen komen. Hier vind je lokale merken met een sterke persoonlijkheid. Tien staat in het hart van Tilburg aan de Heuvelstraat 104.

Eten in Tilburg

Buutvrij

Toe aan een rustmomentje met een lekkere kop koffie? Bij Koffiecafé Buutvrij kun je heerlijke taartjes prikken in het creatieve interieur. Want naast alleen een café is Buutvrij ook een podium voor creatievelingen. Er worden kunstwerken tentoongesteld en er zijn zelf zo nu en dan optredens! Je vind deze gezellige spot aan de Stationsstraat 49.


Stadsbrouwerij 013

Op deze bijzondere plek aan de Piushaven werkt de brouwerij samen met het proeflokaal voor een ultieme beleving. Proef het eigen gebrouwen bier of laat je inspireren door de speciale ‘food pairing kaart’ die is samengesteld door de chef-kok en biersommelier. Daarmee kun je bij elk biertje een bijpassend gerecht eten, of natuurlijk andersom!


De houtloods en Eetbaar de Wagon

Dit gebouw is het oudste pand van de Spoorzone dat behouden is gebleven en werd, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt als houtopslag. Tegenwoordig kun je in het statige, industriële gebouw terecht voor een fantastische lunch of diner. Liever eten op een nóg originelere plek? Tegenover de Houtloods staat Eetbar de Wagon, het brutale broertje van De Houtloods. Dit oude rijtuig is omgetoverd tot moderne bar met open keuken. Leuk voor de lunch, borrel of diner!


Te koop in Tilburg

Voor een etentje op niveau kun je terecht bij restaurant Te Koop in Tilburg. Je vind deze spot net iets buiten de stad en doordat het tot nu toe het enige restaurant in de buurt is heeft het een gezellig huiskamersfeertje. Hier proef je verrassende smaakcombinaties met een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Extra leuk: álles in dit restaurant is te koop. Dus niet alleen het eten, maar ook het meubilair, decoraties en kunstitems! Je vind dit restaurant aan de Jan Pietersz. Coenstraat 71.Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verdergaat op de website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk het cookiebeleid.