• Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Gratis retourneren
  • Damesmode in maat 36-48
  • Gemiddelde klantbeoordeling 8,8
Terug naar overzicht

City Stories: de leukste spots in Leeuwarden

Het is een feestje om eens in de zoveel tijd een nieuwe stad te ontdekken. En voor een leuke city trip hoef je heus niet ver van huis te gaan.

Deze maand lichten we vier Nederlandse steden uit waar je je fantastisch kunt vermaken, elk met unieke historie en hippe hotspots. Deze week is het de beurt aan de Friese hoofdstad Leeuwarden!


Doen in Leeuwarden

Beklim de Oldehove

De Oldehove staat ook wel bekend als Friese versie van de Toren van Pisa. Vlak na de bouw in 1529 verzakte hij en sindsdien is de scheve toren één van de meest kenmerkende bouwwerken van Leeuwarden. Perfect om de stad vanuit vogelperspectief te bekijken. Neem de lift naar de eerste verdieping en vervolg je weg via de wenteltrap naar het dak. Mooi uitzicht gegarandeerd!


Ontdek het Fries Museum

In dit moderne gebouw leer je alles over de geschiedenis en tradities van Friesland. Zo is hier ook het Fries Verzetsmuseum in gevestigd. Daarnaast vind je hier altijd een aantal toffe tijdelijke exposities, organiseren ze wekelijks workshops en zijn er regelmatig colleges! Het Fries Museum staat aan het grote Wilhelmina plein.


Prikkel je brein in het Hersenhuis

Een origineel uitje dankzij de combinatie van psychologie en technologie: in het Hersenhuis krijg je een rondleiding waarbij je niet alleen kijkt maar vooral ervaart. Door middel van (virtual reality) spellen en toffe experimenten leer je over je eigen hersenen. Hier wordt je verliefd, kom je over je hoogtevrees heen en ervaar je vooral je eigen breintalent. Je vindt het Hersenhuis op de Grote Kerkstraat 22a.
De leukste winkel in Leeuwarden

Norah

Midden in de grootste winkelstraat vind je de gezellige Norah winkel. Op de Nieuwestad 44-46 om precies te zijn.


De Grutterswinkel

Bij een bezoekje aan de Grutterswinkel stap je grootmoeders tijd binnen. Deze mix van museum en kruidenierswinkel is ontzettend leuk om tijdens het shoppen binnen te lopen. De schappen staan vol met producten van vroeger zoals ouderwets snoep, kachelpoets, erwten, bonen en koeken én zijn zoals in een echt winkeltje nog gewoon te koop. Zonder streepjescode en scanapparaat doet de oude kassa nog steeds zijn werk, maar mocht je geen munten bij je hebben kun je ook gewoon pinnen. Je vind de Grutterswinkel in de Nieuwesteeg op nummer 5.


Famke C.

Deze lingeriewinkel aan Kleine Kerkstraat doet het net even anders: winkelen is namelijk alleen mogelijk op afspraak. Niet vanwege corona, maar zodat je verzekerd bent van een ontspannen winkelervaring, inclusief goed advies. Deze boezemguru’s weten precies wat jij nodig hebt en helpen je met liefde aan prachtige passende onderkleding. Wel eerst even een afspraak maken dus.
Lekker eten in Leeuwarden

House of Taste

Ook in de Kleine Kerkstraat: dit fantastische delicatessenwinkeltje. Bij House of Taste ben je aan het goede adres voor lekkere producten als olijfolie, kazen, sapjes, wijnen en vleeswaren. Trek onderweg? Je haalt hier ook overheerlijke broodjes!


Grand cafè Post-plaza

Midden in het centrum aan de Tweebaksmartk staat het oude postkantoor van Leeuwarden. Hier vind je tegenwoordig het gezellige grand café Post-Plaza. Vergaap je aan het imposante gebouw terwijl je geniet van een heerlijk kopje koffie of een volwaardig diner. Ook leuk: blijf logeren in het bijpassend Ût van Hûs hotel.


Stek

Deze hippe lunchspot zit aan de rand van de binnenstad aan de Harlingersingel met uitzicht op het water. Hier eet je overheerlijke gebakjes, gezonde sapjes en Instagramwaardige lunchgerechten. Reserveren is niet mogelijk, maar loop vooral even binnen om te kijken of er een plekje is.


Restaurant Wannee

Je weekend afsluiten met een culinaire ontdekkingsreis? Breng dan een bezoek aan Restaurant Wannee. Een klein stukje uit het centrum, maar de komt omdat dit unieke restaurant is gevestigd in het gebouw van de Hotelschool. Hier maak je kennis met mooie ingrediënten van Nederlandse bodem en de rijke koortradities van de Nieuwe Nederlandse Keuken.Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als je verdergaat op de website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk het cookiebeleid.